این مقاله با تمرکز بر این امر که ارزش‌های انسانی در طول زمان و مکان می‌تواند دستخوش تغییراتی شود، پرسشی جالب را طرح می‌کند:

«تغییر ارزش ها در طول زمان و مکان، چه دلالت هایی می‌تواند برای آیندۀ ارزش‌های انسانی داشته باشد؟» و از این پرسش در پی تحقیق امکان مطالعۀ نظام مند و خردمندانۀ آیندۀ ارزش‌های انسانی می‌رود. نویسندۀ مقاله نشان می‌دهد که مطالعۀ نظام مند ارزش‌های آینده فی نفسه باارزش است و همچنین مکمل مهم سایر پژوهش‌های آینده-محور، محسوب می‌شود. همچنین یک روش‌شناسی و دسته‌ای از روش‌ها را برای اجرای چنین پژوهشی معرفی می‌کند. در نهایت اینکه تصویری کاربردی از آنچه که «آینده گرایی ارزش شناختی» (Axiological Futurism) می‌نامد را به واسطۀ توسعۀ مدلی از فضای ممکنات ارزش شناختی تعریف می‌کند که انسان‌ها محتملاٌ طی چند دهۀ آتی آن را تجربه می‌کنند. این مقاله از آن جهت با ارزش است که ارزش‌های آیندۀ بشری و متدولوژی مطالعۀ آن ها - که احتمالاٌ با ارزش‌های معاصر متفاوتند - را مورد توجه قرار می‌دهد و همچنین به وجه ارزشی آینده‌پژوهی-  به عنوان دانشی که بر ارزش‌بار بودن پژوهش‌های آینده صحه می‌گذارد - می‌پردازد.

ترجمه و تلخیص: ایمان رضائی (دانش آموخته دکترای آینده‌پژوهی)

لینک دانلود مقاله:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0016328721000884

کلیه حقوق مادی و معنوی متعلق به مرکز مطالعات آینده پژوهی فردا بوده و استفاده از مطالب بدون ذکر نام منبع مجاز نیست (طراحی و اجرا: 09125010846)

Template Design:Dima Group

بالا